Contactlenzen

Gepost op: 9 november 2017

Zie jij het niet meer zo goed, dan heb je wellicht een bril of contactlenzen nodig. Om jouw ogen te laten controleren, kan je een afspraak maken bij de opticien. Vroeger moest je naar de oogarts, maar dat hoeft nu niet meer. Opticiens hebben personeel in dienst die een goede opleiding gevolgd hebben, zij weten precies hoe zij jouw ogen op kunnen meten.

Min- of plusafwijking

Heb jij een minafwijking aan jouw ogen, dan zie je veraf niet goed meer. Heb je een plusafwijking, dan zie je dichtbij niet goed meer. Dit laatste kan vaak met een eenvoudige leesbril opgelost worden. Als je veraf niet goed meer ziet, moet je een bril of contactlenzen. Contactlenzen zijn er in verschillende soorten. Je hebt bijvoorbeeld zachte zuurstof doorlatende lenzen. Deze lenzen vinden veel mensen erg fijn, omdat je deze nagenoeg niet voelt. Met deze lenzen kan je ook goed sporten, je verliest deze lenzen niet snel. Naast deze zachte lenzen heb je ook nog harde lenzen. Deze voel je vaak wat meer zitten, maar dit is niet hinderlijk. Als je harde lenzen hebt, gaat de sterkte vaak minder snel achteruit. Naast deze twee soorten lenzen heb je ook nog nachtlenzen. Deze lenzen heb je 's nachts in. De corrigeren de bolling van jouw oog terwijl jij slaapt. Het gevolg hiervan is dat je overdag gewoon goed kan zien, je hebt dan geen bril of lenzen nodig. Nachtlenzen kunnen alleen tot een maximale afwijking van -3.75. Als jij wilt weten welke lenzen voor jou geschikt zijn, kan je het beste een afspraak bij een opticien maken. Vaak is het mogelijk om bij hen diverse lenzen uit te proberen.

Onderhoud lenzen

Het is belangrijk dat je jouw lenzen goed schoon houdt. Als je daglenzen hebt, kan je deze aan het einde van de dag weggooien en de volgende ochtend een nieuw setje pakken. Als je maandlenzen of lenzen voor een langere periode hebt, moet je ze elke dag goed schoonmaken. Dit is erg belangrijk, omdat je anders een ontstoken oog kan krijgen. Dit is erg pijnlijk en kan zelfs schade aan je oog veroorzaken. 

Voordelen lenzen ten opzichte van bril

Niet iedereen vindt het fijn of mooi om een bril te dragen. Lenzen zijn dan de oplossing. Ook zijn lenzen vaak praktischer. Als je bijvoorbeeld van de kou in de warmte komt, dan slaat een bril aan. Lenzen slaan niet aan. Ook als het regent zijn lenzen veel handiger: op een bril komen druppels, bij lenzen niet. Daarnaast zijn lenzen ook fijner tijdens het sporten. Met een bril moet je steeds oppassen, want als je jezelf stoot, kan de bril kapot gaan. Met lenzen heb je hier geen last van. Er zijn dus veel voordelen. Heb jij ook interesse in lenzen? Maak dan snel een afspraak met een opticien! Succes!

Voor meer informatie spreek met Saton Optiek.

Delen  

De opticiens blog

Welkom op onze blog. Wij zijn Jurgen en Eugene en de trotse eigenaren van deze blog over opticiens en optische middelen. Wij zijn beiden collega opticiens met een passie voor het geschreven woord. We hebben onze krachten gebundeld en zijn deze blog gestart. Een blog door en voor opticiens. Op deze blog schrijven wij over onze huidige ervaringen en de laatste nieuwtjes van het vakgebied. Daarnaast bieden wij ook hoogwaardige informatie over optiek. Welke bril hoort bij welke afwijking tot diepgaande artikelen over unieke gevallen. Zowel voor de leek als opticien is deze blog educatief. Wij hopen dat onze artikelen meerwaarde bieden. Wij wensen u veel leesplezier.

Categorie├źn

Archief

Recente artikelen